Als de Koning roept, dan lijkt al de rest in het niets te verdwijnen.

Sulayman Van Ael
February 21, 2018

Ik ben me ervan bewust dat de Koning me op elk moment bij Zich kan roepen. Ik moet klaar zijn, want wanneer Hij roept, dan wil ik, en mag ik, gewoonweg niet te laat zijn. Ik ben niet de enige die door Hem geroepen werd, maar ik weet wel dat ik een grotere beloning krijg als ik er ben voor de anderen. Ik reinig me grondig want ik moet er piekfijn uitzien. Ik was me, parfumeer me en trek mijn beste kledij aan. Sorry, ik heb nu geen tijd, zeg ik net tegen iemand die een praatje wilt doen, ik heb namelijk een dringende afspraak met de Heerser van het heelal. Ok, ik verzeker mezelf er nog één keer van dat ik er goed uitzie.

Allah! Hij roept me. Ik moet nu vertrekken. Hoe zenuwachtig en opgewonden ben ik toch. Terwijl ik naar de afspraak wandel denk ik na over hoe ik mezelf gedragen heb, over de zaken die ik gezegd heb of waarnaar ik keek. Ik weet namelijk dat Hij dit allemaal hoorde en zag. Ik denk ook na over de vele zaken die Hij van me verwachtte en die ik niet uitvoerde; wat voor een slechte werknemer ben ik toch. Maar voor spijt is het nu te laat. Nu is het moment aangebroken om op mijn knieën te gaan en Hem als een ware onderdaan te smeken om vergeving en nieuwe kansen.

Mensen die me onderweg tegenkomen kunnen de ongerustheid op mijn gezicht duidelijk lezen, ze denken dat er hoogstwaarschijnlijk iemand uit mijn familie gestorven is of dat ik mijn job verloren ben. Neen, als ik niet oppas dan verlies ik mezelf nog in deze wereld. Gelukkig dwong Hij me om 5 maal per dag met Hem af te spreken, dit is mijn houvast, mijn wekker, mijn rust, mijn alles.

“Zeg de oproep tot het gebed op Bilal, en breng ons hiermee tot rust!”

(Authentiek)

“En de streling van mijn oog werd in het gebed geplaatst.” 

(Authentiek)

Einde deel 1, Parfumeer je gebed

Sulayman Van Ael

Ark of Knowledge

Share the Ark...
Sulayman Van Ael

About the Author

Sulayman Van Ael

Sulayman converted to Islam when he was 18. He then head out for Sudan to memorize the Quran. He studied in Jordan, Saudi Arabia, Emirates, Morocco, Belgium and Holland with more 50 different mashayikh. He was a professor at the Rotterdam University, Erasmus High school and was appointed as the head of Teachers by the Muslim Executive. He has his Bachelor in theology, Master (theory) in mental health, and is a counselor at London school of Economics, Imperial University and SOAS University. He is working on a video-library with more than 100 different topics and he wrote about 400 books which are being translated into English for the moment. We ask Allah to bless the life of Ustadh Sulayman and all of us, amin.

Follow Sulayman Van Ael:

>